Oct. 31, 2012

Lill gubben har varit trött idag.somnade på mitt bröst imorse och så ville han ligga hela dagen. Inte blivigt mycket gjort, vi har legat i soffan:).Mamma, micke och jonna har varit och hälsat på. Det skulle till stan så de kom in och pussade på Elias:). Han är så älskad av alla. <3.luftvärmepump

Första morgonen Elias inte vaknade före oss. Tur Daniel hade ställt klockan, 9 kom luftvärmepump gubben och instalerade den. Känns super bra att kunna stänga av el elementen. El räkningen kommer nog ialf inte vara lika saftig:).
10 först vaknade lill prinsen. Då blev det badning för han, han bara älskar det.
Nu under efter middagen har fina Diana med barn varit hos oss. Elias fick så fin overoll, herregud så folk handla till han.
Nu snart middag där efter hockey kväll. Han har lyckats bra som fått mig intresserad :).Måndag

4510kg väger Elias nu och är 56cm lång. Mammas stora kille!:)
Efter besöket hos bvc åkte vi till "mormor " (daniels). Hon har ett hjärta av guld, bry sig mer om alla andra än sig själv. Trots sitt tillstånd så månar hon om alla andra.
Elias mår gott på Jennys bröst just nu, gubbarna är och spelar biljard. Så vi har kaffe rep. Tycker så om min vän. Och Elias med, han ligger alltid mellan bröstet på henne. Så roligt den ställningen har han inte hos någon annan. Han riktigt söker sig så han hamnar mellan brösten på hon:). Att bara må gott i soffan med sin vän är underbart<3.
bvc

Snö, snö. Har alltid gillat vintern, snön har aldrig varit något problem. Men nu har jag ändrat tycke, inte lika roligt då man har hus. Nu är det bara jobb med att det kommer bli vinter. Eldning, Och inte tala om skottningen. Är glad att vi har garage ialf.
Nu ska vi till bvc, :)


brrr.

Klev upp halv 8, önskade jag hade kunnat legat kvar. Gud så kallt det var nere, tur jag hade lindat in Elias i 2 filtar. Hur kommer det vara hos oss då det är -20:/. Samtidigt som jag rullade han i vagnen så skakade jag hans mat plus eldade. Riktig hemma fru kännde jag mig som då.. När allt var ordnat så tänkte jag go ner mig i filten framför tvn, men såklart så funka inte den. Tänk att det alltid inträffar då Daniel jobbar. Som tur var hade vi en hyr film hemma som jag velat sett flera gånger men inte tagit mig tid till. Perfekt söndags morgon. En kärleksfilm att se medans braskamin värmde gott och det bästa av allt bäbis på bröstet. Trots det fina vädret så kunde jag slappna av i soffan och tänka det kommer fler fina dagar:)!

västanå

Bytar dag med Lenka på förmiddagen, fyndade bara 2 bodysar. Är hemma hos pappa och mår gott. Elias är små grinig då han har ont i magen:/. Han grinade å grinde jag gjorde allt för att trösta, till slut gav
jag han till pappa, han blev knäpp tyst. Trodde min famn var den bästa, icke:). Nu ligger han på mitt bröst ialf. Go gubben<3   

4 veckor

4veckor sedan vi fick vår prins. Tiden går faktiskt fort. Han har blivigt så himla stor tycker jag.
Vi dundrade in till stan imorse för att köpa miniform droppar plus modermjölk tilläg. Elias har fått problem med magen. Magknip och (trög bajsat). Hoppas verkligen detta hjälper. Så hemskt att se han ha ont:/. Sedan vi kom hem har vi endast legat i soffan. lille man har varit "mammig" bara velat lega på bröstet. Men hur mysigt är inte det:)!.
Gubben var så snäll igår natt som lät mig sova, vaknade 6 och trodde Elias hade sove heela natten. Det är kärlek de:). Så inatt ska Daniel få sova.
Bilder ifrån dagen.

  
stolt morbror

Svärmora

Gud så skönt det kan vara att inte ha någonting planerat. Att jag säger detta känns fel, som brukar vilja planera varje timme. Nu mera blir det ändring på det. 
Igår kväll kom svärmora, är så himla tacksam som har världens finaste svärmor. Elias hade varit vaken sedan 4 och grinat i stort sett hela dagen, Gunilla la han i sin famn och han somnade. Han älskar verkligen hennes närhet, finns inte i någon annan famn han är så lugn som i hennes. Var så skönt att bara få ``vara´´ .Färgade håret och då jag duschade hade jag ingen publik. I vanliga fall har Daniel och Elias stått utanför. Har frågat mig varför många ggr ;P.  Vi tände ljus och myste i soffan. Vi har verkligen tur som har så goda människor runt om oss. Skulle inte klara mig utan alla fina människor. 
 
Det enda vi aldrig får nog av är kärleken. Och det enda vi aldrig ger nog av är kärleken

världens bästa farmor<3

Så här gott mår man då man är i farmors närhet.


zzZzz

Innan Elias kom viste vi inte vad trött var. Nu har vi fått testa på en sömnlös natt, förstår ju det inte komma vara den enda. Men så jobbigt att inte kunna hjälpa han:/. Men ställde mig frågan, hur orka och gör de som är ensamstående? Vi är iallafall två som har ansvar och kan hjälpas åt. Berömmer de ensamstående, så starka de ska vara.
Nu har Elias somna i min famn hoppas han kan sova ett tag nu. Och jag hoppas det inte kommer någon oanmäld, ser hemsk ut;).


snorigt.

Min älskade prins har haft en jobbig dag. Var på kyrkis och Elias var så gnällig, inser då att han kanske håller på bli förkyld. Han var täppt i näsan och små hängig. Kände mig som världens sämsta mamma. Först pga amningen, om det hade funkat med den skulle han kanske inte blivigt förkyld. Men jag kunde ju inte påverka amningen, försökte med allt för att få han att suga på bröstet.Plus att varför var jag på stan igår? dumt av mig att vara "ute" och ränna. Tur Lenka var med mig så hon kunde förklara jag inget fel gjort. Hon mena man kan ju inte isolera sig, vilket är sant. Trodde inte jag skulle vara så "nojig", men minsta lilla så blir jag så orolig. Nu ikväll har vi sugt hans näsa och droppa i koksalt. Hoppas han inte blir sämre utan kan få sova inatt. Hualigen.


ett gott skratt förlänger livet

Nu ligger jag i sängen. Elias har somnat på mitt bröst. Är trötta efter en dag på stan. Stressade på i vanlig ordning innan vi lämnade hemmet. Tro om jag kommer vrida om låset om dörren och vara helt ostressad:)?.
Började med att besöka tandläkaren där det inga hål fann. Sedan mötte vi upp tjejerna på stan, det måste ha sett roligt ut då vi komma i bredd med varsina barnvagnar. Jisses så folk ska ha stört sig, speciellt i butikerna då jag må säga man kände sig i vägen. Idag tränande vi på att åka rulltrappa, tro mig hade ni sett oss hade ni skratta. Det var inte bara de vill jag lova;). Insåg iallafall att 2h parkering inte längre räcker för en fika på stan... Nästa gång ska jag nog ställa mig på gratis parkering. Nä du nu ska jag sova. Imorgon är en ny dag med nya tag. :)!
från hjärtat

Att Daniel skulle bli världens bästa pappa viste jag redan innan. Men gud så stolt jag är, han är så otroligt duktig. Så självklart är det ju kanske då det handlar om att ta hand om sin son. Men att se den kärlek han ger gör mig varm i hjärtat. Är så lycklig att få leva med han. Ville bara  få hylla han här på bloggen oxå. 

söndag.

Titti var Elias sjuk som alla värka bli;-). så som för alla andra är våran dörr alltid öppen för er som vill mysa med han:-). vi tog en promenad i hopp om att få Elias att somna men han hade inga planer på det. Först då vi kom till svärföräldrarna så somna han. Vi har käkat här idag, så skönt att inte behövt laga mat:)!
Oct. 21, 2012

Då gubben var och drack öl igårkväll så var vi hos Arne och Marie. Marie kommer alltid vara min bonus mamma trots att hon och pappa ej är ilag. Hon betyder mycket för mig, finns alltid där, älskar hon så.

Elias fick såå tuffa skor och fin nalle av Hanna och Helen. :) å titt blomma vi fick. :)full fart.

Full fart här till morgonen, iallafall för mig. Daniel och Elias har haft det varmt och mysigt under täcket. Jag har varit ute i kylan och hämtat ved, eldat och tvättat och städat. Det roliga är att jag aldrig blir klar med städningen. Gör inget annat än städa känns det som. Tur att jag tycker det är roligt:)!
Idag kommer Hanna, såå roligt att äntligen få träffa henne.

bild regn.
Vi ser på x factor och myser.
Då vi kom hem ifrån viksjö så vägrade Elias ligga i vagnen. han ville bli buren hela tiden. så jag invigde bärselen.. vilket bra inköp, den kommer användas flitigt.

viksjö

spenderar dagen i Vikjsö. Fikat med mamma och micke och nu ska jag åka och se om jag kan fynda på loppisen. Så perfekt att hälsa på så många som möjligt då man liks är i Viksjö så efter loppis kika vi in hos morfar och Birgitta. Det blir första gången Elias träffa dem:)


vänskap

Elias hade ökat i vikt till 4100, hans födelsevikt var 3822. Stora killen nu :)! 
Barnmorskan tyckte han var så fin. Förstår ju hon säger det till alla ;), men för mig är han världens vackraste såklart! 
Då vi kom hem ifrån bvc var josse redan här. Har även med henne tok surrat, det roliga med oss då vi pratar är att vi aldrig kommer fram till poängen i det vi säger. Vi byter nämligen samtalsämne hela tiden. Kan gå långt emellan gångerna vi ses även pratar, men det märks aldrig då vi väl träffa, för då känns det som vi inte gjort annat än pratta mellan gångerna. Tur gubben inte vart hemma så han slapp höra på vårt surr =) !
 
Skratta så åt Daniel,  han påstår han inte tycker om att jag skaffat bloggen, vilket jag skiter i ;P. Men kika in på den värka han göra ändå för han var snabb med att påpeka att det tidigare inlägget var fel. (bilden mitt i texten och upp o ner). Så lite nyfiken värka han vara i vad jag skriver. 
Det bästa är att man frivilligt läser det jag skriver. Så känns det ointressant behöver du inte kika in här :)!
Nu ska jag försöka bli färdig med nått av alla (mina) måsten. Det roliga är att jag värka aldrig bli det. Tvätten tar aldrig slut inte heller blir det färdig städat. Så jag måste inse att det kanske är så här det är att ha smått. 
 

Oct. 18, 2012

just nu sitter vi och myser hos Jenny
skjutsde in Daniel till jobbet imorse, i helgen blir det bil jakt. svårt att bara ha en bil). Klockan 15 ska vi till bvc. Blir spännande att se hur mycket lille man har ökat i vikt.:)!

Hallå där !

Idag har Lisa, Douglas ,Sandra och Ida varit hos oss. Därav har jag fått hjälp att skaffa bloggen. Hjälp hur ska detta gå. Jag som ej kan uttrycka mig i text har skaffat blogg, varför ? Snacka om knäpp. Men anser det är roligt att kunna skriva om Elias och min vardag, speciellt kunna blicka tillbaka sedan. Men varnar er, komma vara mycket stavfel och konstigt formulerat.  
Mycket surr har de såklart blitt idag, hur bra är det inte att ha mammor som kan besvara alla frågor, som dessutom har massa bra tips och man kan prata med om allt. Jätte glad att kunna umgås med dem :). 
Allt är så nytt och jag som innan haft dålig koll på allt med försäkringskassan har ännu inte fått klem på det. Lenka har idag försökt lära mig. Men tror hon får komma varje månad och hjälpa mig med den skiten, hon har sådan koll och kan allt så är tacksam för att hon försöker lära mig. Varför ska jag vara så dålig på allt ? 
 
Gubben slutade 14 idag så han kom mitt i allt kaffe drickande och surrande, där efter kom en ventelations gubbe som kikade på vart vi ska sätta upp en luftvärme pump. Om 2 veckor kommer han och installera den, känns så skönt att få varmt uppe även, För nu spelar ju ingen roll hur mycket jag eldar nere , värmen kommer inte upp. Känns viktigt att ha samma varma luft i hela huset och inte bara nere som det är nu. Inte bara att ha hus :P. 
 
Nu ska jag passa på att dammsuga medans Elias sover. Skämdes så idag då tjejerna var här och jag inte hade hunnit dammsuga. Valde mellan dammsuga eller sminka mig imorse. Ni som känner mig förstår ju vad jag gjorde.;)
Nu mera måste jag vänja mig att inte kunna göra allt då jag tänkt, utan Elias styr numera :)! 
 
Känns spännande dett måste jag säga..... 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.